SFO’en er et pædagogisk tilbud til de børn, der har brug for pasning efter skole. Når børnene har fri fra skole, kommer de og bliver krydset ind. Når kl. er ca. 13.30 er der fælles eftermiddagsmad og derefter forskellige aktiviteter. Vi tilbyder en masse aktiviteter i løbet af måneden som børnene er med til at bestemme. I SFO’en er aktiviteterne et tilbud. Vi lægger vægt på at der er god mulighed for at fordybe sig i ‘den frie leg’. Det er vigtigt, at børnene får lov til at komme ind i ‘fantasiens boble’, så de kreative tanker får lov til at blomstre, og selvstændige og handlekraftige individer bliver skabt.

 

Månedsplan

Den sidste fredag i måneden er der en ny månedsplan, der fortæller, hvilken voksenstyrede aktiviteter, der i den pågældende måned. Det kan være stikbold, hockey, stopdans etc. i salen, kreativt værksted, spilledag, månedsfest, Aktiviteterne er et tilbud, som børnene kan vælge til og fra. Hvis de har mere lyst til fri leg eller en rundboldkamp, er det helt ok. Rigtig mange børn nyder at lege med LEGO, biler, skole, huleleg eller spille spil. Det er naturligvis altid plads til ændringer – og til spontane indfald!

Leg i salen

Det kan være stikbold, sørøverfange, høvdingebold eller lignende. Ofte er det noget som får pulsen op.

Det kan også være, at der er planlagt forskellige lege som ‘Alle mine kyllinger kom hjem’, ‘Katten efter musen’, eller at vi arbejder med drama. Fælles for det hele er, at der er en voksen med til at styre legen.

Der spilles også ofte stikbold eller andet, når vi har spist eftermiddagsmad. Her er der en voksen med i salen i det omfang, det er muligt.

Spilledag

En gang om måneden er det tilladt at have sin Ipad, tablet, tlf. eller pc’er med i sfo. Så hygger børnene sig med at spille sammen. De øvrige dage er vi ikke på digitale medier.

Kreativt værksted

Her arbejder vi med maling, syning at filtdyr, perler og andre kreative processer. Alt sammen med en voksen inden for rækkevidde.

Månedsfest

En gang om måneden holder vi en månedsfest for de børn, der har fødselsdag den pågældende måned. Vi ser film og får lidt lækkert, som sfo’en betaler. På den måde skal barnet ikke dele ud både i skolen og sfo, når der er fødselsdag.