Vi tager på lejrskole hvert år.

Hvert andet år tager vi på en fælles lejrskole til et sted i Danmark. Det er som regel den første uge i september. De sidste år har vi byttet skole med Gråsten Friskole i Sønderjylland, Onsbjerg Lilleskole på Samsø, Hanstholm Friskole i Thy og i 2018 kom turen til Bornholm, hvor vi byttede skole med Østerlars Friskole.

Vi rejser med DSB, som giver en gratis rejse til alle skolebørn hvert år. Elever følges med deres morgensangsmakker. Det giver tryghed og overskuelighed for børn og voksne og et tæt og stærkt fællesskab på skolen i hverdagen.
På turene er der frivillige forældre med, som laver mad, vasker op og gør rent. De står for alt det praktiske.

De år vi ikke er på fælleslejr, tager vi på lejrskole klassevis eller i mindre grupper. Jo ældre børn, jo flere overnatninger. Indtil 4. klasse foregår disse lejrskoler som regel på Fyn, mellemgruppen tager gerne længere væk indenfor Danmarks grænser og for de ældste tilstræbes det at komme på en tur til udlandet.

Til lejrturene betales et beløb udelukkende til kost, resten finansieres vha frivilligt arbejde af de ældste elever eller forældre, på Egeskov Marked, Bryggeriet Vestfyen eller over skolepengene.

Indholdet på vores lejrskoleture tilrettelægges så der er oplevelser for alle. Vi prioriterer gode guider, som kender lokalområdet og dets historie. Det hedder lejr-skole, så eleverne skal lære om fx Bornholm, øens geografi, natur, historie osv.

Når vi tager på lejrskole lærer vi at rejse fra den trygge rede og ud i verden. Vi får nye oplevelser og kommer hjem og har noget at fortælle om, som er helt vores eget.
At kunne få lov at udvikle sin selvstændighed i de trygge rammer som en lejrskole er, smitter af på andre oplevelser i livet, hvor man skal udfordre sig selv.
At opleve andre kulturer, gør os opmærksomme på vores egen kultur, udvider vores horisont og øger vores forståelse for andre mennesker.
At tage på lejrskole kan være både dannende og vanedannende.